Hoe voelt het om een outsider te zijn?

20171208_115854

Fotografie: Natascha Deijmann

Ik was nog erg jong toen ik het gevoel kreeg dat ik achter een soort glazen wand leefde waar ik niet in staat leek te zijn om verbinding te maken met mensen. Vandaag lijkt het nog steeds zo dat ik andere mensen zie leven maar dat zij mij niet lijken te zien. Dat ik niet in beeld ben op het moment dat ik met ze communiceer.

Ben ik onzichtbaar?

20170925_121843

Fotografie: Natascha Deijmann

Het gevoel een OUTSIDER te zijn wordt ook bevestigd door de mensen om je heen….al vanaf jonge leeftijd krijg je mee dat je ‘anders bent dan de anderen’. Hoeveel mensen in het autisme spectrum zijn niet letterlijk alleen?

Ik heb in mijn leven ontzettend veel mensen ontmoet maar was niet vaak in staat om een normaal sociaal netwerk op te bouwen. Ik weet nog steeds niet precies hoe anderen dat wel doen.

Schijnbaar doe ik iets niet wat anderen wel doen…dit zijn de geheimen van de sociale regels die ik maar niet kan aanvoelen.

Achter de glazen wand ben ik alleen. Af en toe komt er iemand langs die aan de andere kant komt staan en een tijdje bij me blijft. Maar ze gaan altijd weer weg want voor hen is het niets aan; ze kunnen niet bij me komen en ik niet bij hen. Het leven lonkt en weg zijn ze weer…

20171027_094233

Fotografie: Natascha Deijmann

Bedankt voor het lezen!

Groeten Natascha

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s