Inspiratie nodig? Ga eens experimenteren met houtskool…

20180206_162839

Houtskool heeft voor mij een ‘special effect’ omdat het een heel uniek karakter heeft en met niets anders te vergelijken is.

Ik gebruik houtskool vaak op acrylverf ( nadat het droog is) om lekkere dikke zwarte lijnen te zetten. Daarna fixeer ik het met fixatiespray zodat vast komt te zitten op het doek.

20170928_114010

Fotografie: Natascha DeijmannAls ik eerst houtskool aanbreng en er daarna overheen ga met witte gesso dan krijg ik weer een ander effect. Het houtskoolpoeder vermengt zich met de gesso en veroorzaakt een soort ‘veeg’ op het doek. Leuk om mee te experimenteren.

20170810_074217

Fotografie: Natascha DeijmannMet houtskool kun je ook goed schetsen. Ik ben lekker wild en maak me niet druk om precisie want ik kan alles weg gummen met een speciale houtskool-gum. Ook veeg ik met mijn vingers weg wat ik weg wil hebben. Ik heb andere mensen zie schetsen met houtskool alsof het potlood/ pen was en dat leek me niet de bedoeling….maar goed; ik zit net iets anders in elkaar en voor mij is het werken met houtskool experimenteel.

Er bestaan ook zakjes houtskool poeder die je kunt vermengen met walnoot olie. Ik heb het in huis maar ben er nog niet aan toegekomen om er mee te experimenteren….

20170910_164555

Fotografie: Natascha Deijmann

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s