Gedicht: Waar ben jij?

Ik kijk naar jou/ en zie je onrust/ ik zie je strijd/ om erbij te horen/ ik luister naar jou/ en hoor je verhalen/ in leugens verpakt/ zodat je niet afwijkt van alle anderen/ ik voel jou aan/ en merk iedere keer je spanning/ geflankeerd door vrolijkheid/ balancerend op de rand/ ik kijk naar jou/ je lijkt zo leeg/ je lijkt zo vriendelijk/ zo doelgericht/ ik luister naar jou/ probeer te achterhalen waarom/ je vertelt je verhalen/ maar zegt eigenlijk niets/ ik voel jou aan/ en word bang van je/ waar ben jij echt?/ weet je dat zelf nog?/ ik zoek jou/ de echte jij/ de mens die je bent/ maar zie alleen je lege omhulsel.

2 gedachtes over “Gedicht: Waar ben jij?

 1. Ook erg herkenbaar. In mijn dagelijks leven werk ik met mensen met normaal tot hoog niveau en ass. Misschien voelt dit raar voor je. Misschien ook niet. Je bent niks anders dan ik. Ik lees de zoektocht naar jezelf , je ik, erg herkenbaar voor mezelf maar ook bij mensen met ass

  Like

  • Zoeken naar wie je bent en wie je wilt zijn is waarschijnlijk ook universeel…autistische mensen zijn daarin niet anders maar hebben misschien wel een andere manier van waarnemen en deze waarneming kunnen verwoorden/ verbeelden. Niet iedereen kan dit ‘verstaan’.
   Ik probeer dit op mijn manier te laten zien in de hoop dat mensen inderdaad beseffen dat wij, net als de ander, ook mens zijn met soortgelijke emoties, gedachten en gedrag. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en veel verhalen zijn de moeite waard om te delen omdat door elkaar te herkennen wederzijds begrip en waardering kan ontstaan.
   Bedankt voor je reacties…dat vind ik erg leuk.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s