Waar ben jij?…

Gedicht

Ik kijk naar jou

en zie je onrust

ik zie je strijd

om erbij te horen.

Ik luister naar jou

en hoor je verhalen

in leugens verpakt

zodat je niet afwijkt van alle anderen.

Ik voel jou aan

en merk iedere keer je spanning

geflankeerd door vrolijkheid

balancerend op de rand.

Ik kijk naar jou

je lijkt zo leeg

je lijkt zo vriendelijk

zo doelgericht.

Ik luister naar jou

probeer te achterhalen waarom

je vertelt je verhalen

maar zegt eigenlijk niets.

Ik voel jou aan

en wordt bang van je

waar ben jij echt?

weet je dat zelf nog?

Ik zoek jou

de echte jij

de mens die je bent

maar zie alleen je lege omhulsel.

2 gedachtes over “Waar ben jij?…

 1. Ook erg herkenbaar. In mijn dagelijks leven werk ik met mensen met normaal tot hoog niveau en ass. Misschien voelt dit raar voor je. Misschien ook niet. Je bent niks anders dan ik. Ik lees de zoektocht naar jezelf , je ik, erg herkenbaar voor mezelf maar ook bij mensen met ass

  Like

  1. Zoeken naar wie je bent en wie je wilt zijn is waarschijnlijk ook universeel…autistische mensen zijn daarin niet anders maar hebben misschien wel een andere manier van waarnemen en deze waarneming kunnen verwoorden/ verbeelden. Niet iedereen kan dit ‘verstaan’.
   Ik probeer dit op mijn manier te laten zien in de hoop dat mensen inderdaad beseffen dat wij, net als de ander, ook mens zijn met soortgelijke emoties, gedachten en gedrag. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en veel verhalen zijn de moeite waard om te delen omdat door elkaar te herkennen wederzijds begrip en waardering kan ontstaan.
   Bedankt voor je reacties…dat vind ik erg leuk.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s