De sensorische ervaring van kleuren in abstracte kunst…

De sensorische ervaring van kleuren in abstracte kunst…

Door de manier waarop ik mijn omgeving waarneem, is het voor mij erg moeilijk om ‘naar de realiteit’ te tekenen/ schilderen.  Immers, mijn realiteit wijkt af van datgene wat mijn niet-autistische omgeving ziet als realiteit.

Het gebruik van kleur in het werk wat ik maak is belangrijk voor mij omdat dit weergeeft hoe ik de realiteit ervaar. Ik zie de wereld vooral in de kleuren en geef de wereld ook betekenis in kleuren.

Mensen hebben vaak een soort kleur voor mij maar ook een sfeer kan een kleur hebben. Het is lastig uit te leggen maar het heeft niets te maken met aura’s of zo. Het is gewoon een waarneming die ik heb en die andere mensen niet schijnen te hebben.

De belangrijkste reden dat ik graag abstracte kunst maak, in plaats van figuratieve kunst, is mijn beperking om de realiteit weer te geven zoals de grootste groep mensen deze waarneemt door mijn autisme brein.

Het abstracte geeft precies weer hoe ik de wereld ervaar: chaotisch, dramatisch in kleur en mijn verlangen naar rust door de balans te herstellen met repeterende patronen en structuren.

De sensorische ervaring van kleuren in abstracte kunst…

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s