Patronen als basis voor abstracte kunst…

20170527_091342

Fotografie: Natascha Deijmann

Patronen en structuren hebben een grote aantrekkingskracht op mij: ik voel een sterke drang om er foto’s van te maken.

Op de een of andere manier kan ik er intens van genieten om zo’n patroon/ structuur te zien, te voelen, te ruiken en erover na te denken. Ik weet dat dit door mijn autisme komt maar waarom dit zo is? Geen idee.

Op sommige dagen ‘zie’ ik niets anders dan patronen en structuren. Dan raak ik er overprikkeld van en kan ik bijna niet normaal wandelen of fietsen….dat zijn de dagen dat ik maar beter thuis kan blijven.

Ik verzamel fotografie van patronen en structuren op Pinterest. Ik ben niet de enige mens in de wereld die de aantrekkingskracht ervan ziet.

Ook in mijn werk als kunstenaar maak ik gebruik van patronen en structuren die ik aanbreng met allerlei materialen en kleuren acrylverf.

Telkens terugkerende patronen geven me innerlijke rust en ik voel de balans van datgene waar ik naar kijk. Mijn autistische, sensorische gevoeligheid geeft me een voorkeur voor bepaalde structuren om aan te raken en weer andere die ik juist niet wil voelen…

Inmiddels is mijn voorliefde voor patronen uitgegroeid tot een serie schilderijen die de titel ‘Solo…Creation in patterns’ heeft gekregen.

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

 

3 gedachtes over “Patronen als basis voor abstracte kunst…

  1. Pingback: De kunstenaar met autisme…een eigen manier van kunst maken | Studio fiep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s