Gedicht: Welkom in het geweld dat leven heet

Welkom/ in het geweld dat leven heet/ bevind ik mij, een eenling/ de pijn van binnen die ik nooit vergeet/ als draad tussen leven en dood/ ik was geen mens maar een ding/ nu weet ik dat ik mens ben/ met recht op een bestaan/ ik heb me afgezonderd van hen/ na jaren worstelen weliswaar/ die mij pijn hebben gedaan.

En dan bevind ik mij in het leven/ in plaats van zielendood/ en zijn er mensen die om mij geven/ vertrouw of wantrouw ik ze?/ ik verkeer nog steeds in nood/ ik heb zo weinig geleerd/ zo weinig basis om op te bouwen/ ik heb mezelf vaak bezeerd.

Hoe leeft een mens eigenlijk?

Hoe moet ik van mezelf houden?

Ik probeer uit de mist te komen/ het kost veel tranen en energie/ vertel aan anderen mijn stille dromen/ kan ik dat?/ durf ik dat?/ is dat de zon die ik zie?/ mijn grootste wens/ is om omhoog te kunnen stijgen/ net te zijn als ieder ander mens/ zorgeloos, vreugdevol, onbezonnen/ en dat mooie leven te mogen krijgen/ maar eerst nog al die pijnlijke lagen/ ik wil mijn verleden vergeten/ ik wil die boze geesten verjagen/ het lukt me, ik weet het zeker/ zodat ik mezelf welkom kan heten.

Een gedachte over “Gedicht: Welkom in het geweld dat leven heet

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s