Plakken, knippen, scheuren…een zelfportret

20170118_152903

Fotografie: Natascha Deijmann

Op school kregen we de volgende opdracht:

Plak met lijm 4 verschillende materialen op een canvasdoek…

Ik probeerde toch nog iets ‘leuks’ te maken van deze opdracht en kwam tot een compositie die de focus had op kleur.

20170118_141756

Fotografie: Natascha Deijmann

Tijdens de bespreking viel mijn werk inderdaad op vanwege de kleur. Andere studenten hadden echt van alles ( meestal afval of spullen als schuursponsjes e.d.) geplakt. Maar goed, de docent had een vervolg opdracht:

Maak je werk wit met gesso en schilder er een zelfportret op…

20170124_104047

Fotografie: Natascha Deijmann

Ik besloot om twee knopen als basis te nemen voor de ogen. Verder weet ik van mezelf dat ik helemaal geen realistische portretten kan maken, zeker niet van mezelf, en ik besloot er gewoon wat grappigs van te maken.

Mijn eerste plan was om een zwart-wit portret te maken maar ik vond dat te saai! Ik besloot toen om er lekker wat kleuren bij te doen..

Uiteindelijk heb ik met acrylverf en oliepastelkrijt dit werk gemaakt. Bij de nabespreking kreeg ik als feedback mee dat mensen mijn eigen stijl direct herkenden en dat het lekker vrij geschilderd was. Twee mensen vonden me ‘Picasso’. Ik kwam er pas tijdens de les achter dat het gezicht geen voorhoofd heeft…gewoon helemaal niet op gelet!

Het was een vreemde opdracht maar uiteindelijk wel erg leerzaam.

20170217_124919

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s