5 tips om een atelier in huis te creëren

20170204_114815

Fotografie: Natascha Deijmann

Atelier thuis of buitenshuis?

Ik heb een paar maanden een studio gehad op een kwartiertje fietsen van mijn huis. Dat was een droom van me die ik al jaren had maar ik vond het niet fijn. Ik zat alleen in dat atelier en had het gevoel dat ik afgesloten was van de wereld. Ik had het heus wel gezellig gemaakt maar daar ging het niet om…ik kwam erachter dat mijn creatief proces een doorlopend proces is van het moment dat ik wakker wordt tot het moment dat ik ga slapen. Ik ben meer van het lekker doorrommelen dan dat ik op gestructureerde tijden aan de slag kan gaan.

Plek hebben om te kunnen spelen

Dus ik zei het huurcontract op en verhuisde mijn spullen naar mijn huis. Ik richtte mijn appartement in als studio waarbij ik een deel gebruik om te schilderen. Om lekker met verf en water te kunnen spelen kocht ik een groot zeil bij de bouwmarkt.

20170202_102831

Fotografie: Natascha Deijmann

20170202_102739

Fotografie: Natascha Deijmann

Plek om rustig te kunnen werken

Ik had twee tafels gekocht met wielen eronder en heb op een van de tafels een glasplaat gelegd zodat ik ook met verf kan werken zonder de ezel te hoeven gebruiken.  Dit is zo heel makkelijk schoon te maken. De andere tafel gebruik ik om te computeren, schrijven, eten e.d.

20170202_102806

Fotografie: Natascha Deijmann

20170209_125714

Fotografie: Natascha Deijmann

Niet iedereen kan zijn/haar woonruimte helemaal inrichten als creatieve werkplek maar omdat ik alleen leef heb ik die beperking niet. Misschien kun je wel een kamer of deel van een kamer inrichten voor jezelf….

5 Tips voor een mobiele werkruimte

  1. Het zeil van de bouwmarkt kost maar een paar euro. Het zeil kan op de vloer of over een eettafel gelegd worden zodat je kunt werken zonder alles vies te maken. Je kunt het zeil opbergen in de kast als je het niet gebruikt.
  2. Je kunt een ezel kopen die je in en uit elkaar kan klappen. Ingeklapt neemt de ezel weinig ruimte in. Mijn ezel was ongeveer 80 euro.
  3. Als je een eettafel koopt met wielen ( of je zet wielen onder je huidige eettafel) dan kun je de tafel eventueel voor meerdere dingen gebruiken op de plek waar jij wilt. Ik heb ook stoelen erbij gekocht die afneembaar zijn en stapelbaar zijn.
  4. Misschien heb je ruimte voor een stellingkast zodat je al je creatieve spullen op 1 vaste plek hebt. Dit soort kasten zijn ook te gebruiken als ‘room-divider’ dus om een ruimte op te delen in twee kleinere ruimtes.
  5. Ik heb veel ideeën van Pinterest gehaald…neem eens een kijkje onder de zoekwoorden: studio, artist, painter e.d.

 

Bedankt voor het lezen!

Groet, Natascha

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s