Art Journal maken…spelen met woord & beeld

20170303_090006
Fotografie: Studio Fiep

De laatste tijd heb ik een interesse in het maken van Art Journals als hulpmiddel om dingen duidelijk te krijgen voor mezelf. Een dagboek in beeldtaal.

Daarnaast vind ik het een leuke manier om te experimenteren met bepaalde technieken die ik vind op You Tube.

20170303_090015
Fotografie: Studio Fiep
20170303_090854
Fotografie: Studio Fiep

Art Journal als middel om emoties te verwerken

Het bezig zijn met een Art Journal is een manier voor mij om emoties en gedachten een plekje te geven. Het mag ‘mislukken‘ en het hoeft niet ‘mooi‘ te worden want het gaat om het proces en niet om het eindresultaat. Tijdens het knippen, plakken, schrijven, tekenen en schilderen ben je bezig met datgene wat je op de pagina wilt zetten. Het geeft rust.

20170303_101759
Fotografie: Studio Fiep

Art Journal als communicatiemiddel bij autisme

Voor mij is het Art Journal ook een manier om de ander iets duidelijk te maken met de beeldtaal die ik gebruik. Ik hoef niet perse te praten. Ik hoef niet van alles uit te leggen en daar voel ik me goed bij omdat verbale communicatie me niet goed afgaat i.v.m. mijn autisme.

20170303_103001
Fotografie: Studio Fiep

Art Journal als hulpmiddel bij het maken van keuzes

Op dit moment ben ik aan het zoeken naar mijn eigen weg als autodidact kunstenaar. Wat is mijn stijl? Wat wil ik zeggen met mijn kunst? Waar voel ik me goed bij? Ik heb een totaal gebrek aan commercieel inzicht en zal dus ook veel moeite hebben met ‘mezelf profileren‘. Door het Art Journal kan ik bepaalde vragen onderzoeken.

20170303_101752
Fotografie: Studio Fiep

Ik heb veel gehad aan de informatie van Connie Solera van Dirty Footprints Studio:

http://www.dirtyfootprints-studio.com/blog

Art Journal & zelfexpressie

Een Art Journal is een manier om jezelf te uiten op een creatieve manier, om samen met anderen creatief te zijn en om thema’s in je leven door te werken met behulp van beeldtaal.

20170303_102951 (2)
Fotografie: Studio Fiep

Bedankt voor het lezen!

Groeten, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s