Intuïtief schilderen en mixed media…

Mijn waarneming en voorkeuren voor patronen maken dat ik regelmatig abstract wil werken. Ik wil laten zien hoe hoe ik de wereld voel. Mijn drang om patronen te verwerken tot een eindwerk waarin ik alle lagen van mijn innerlijke wereld verbeelden kan.

Iedere keer als ik schilder leg ik acrylpapier onder de ezel. Omdat ik veel met water verf druppelt er dan van alles op het papier. Ook smeer ik mijn restjes verf op deze vellen die ik folio’s noem. Ik ben gaan scheuren om er een collage van te maken op de doeken.

20170408_152451

Ik laat het een nachtje goed drogen en ben er toen over heen gegaan met witte gesso die ik gemengd had met acrylverf. Daarna ook weer de gesso goed laten drogen….

20170408_165139

Intuïtief schilderen

Op het moment dat ik aan de gang ga met dit soort schilderijen, dan heb ik geen vooropgezet plan. Het is allemaal intuïtief en naar mijn eigen voorkeur. Ik heb geen innerlijke kritische stem die voorkomt dat ik bepaalde handelingen wel/ niet durf te doen.

Ik vel geen oordeel over mezelf terwijl ik schilder.

Ik hou van lijnen en bepaalde vormen en ik heb een neiging om een bepaald patroon te herhalen.

20170419_082223

20170419_083842

20170419_103938

20170419_104104

Op een bepaald moment voel ik dat het klaar is. Dan laat ik de werken drogen en hang ze op aan de witte muur. Na een paar uur voel ik dat ik misschien nog iets moet toevoegen of ik besluit dat het af is. Meestal schilder ik dan pas de volgende dag de omranding van het doek in een kleurtje. Na een paar dagen drogen ga ik het schilderij aflakken met acryl varnish gloss, dit is een soort lak waarmee je het schilderij een beetje kan beschermen.

20170419_143914

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

  • Deze schilderijen komen uit de serie ‘Fragmented’ en hebben gehangen op een expositie in Rotterdam en Brussel.

2 gedachtes over “Intuïtief schilderen en mixed media…

  1. Pingback: Kunst & Autisme: Artivisme…over de manier waarop ik mijn kunst inzet voor de autisme-gemeenschap | Studio fiep

  2. Pingback: Hoe kun je papier gebruiken bij het maken van een abstract schilderij? | Studio fiep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s