Flow tijdens het maken van beeldende kunst…

_MG_4705 (2)

Ik kom in een flow als ik bezig ben met het maken van beeldende kunst…

Ik hou van de flow als ik ergens helemaal voor ga!

In die flow ga ik helemaal op mijn gevoel af: hoe voelen de materialen, de kleuren? Hoe voelt het als ik deze verf gebruik of die andere verf? Hoe voelt het als ik het papier er weer af scheur of er nog meer bij plak?

Het gebruik maken van je intuïtie bij het maken van creatieve keuzes is niet iets wat je kunt leren op een kunstacademie…je met het gewoon doen. Lef hebben. Niet bang zijn om te falen. Bereidt zijn om een werk weg te gooien of over te schilderen omdat JIJ het niet mooi vindt.

20180501_191725

Om in een flow te kunnen komen is het wel handig om een goede werkplek te hebben met voldoende materialen om uit te kunnen kiezen tijdens het werken. Verzamel dus lekker wat je mooi vindt of wat je goed kan gebruiken…maar zorg wel voor overzicht en gemak.

Voor mij betekent ‘flow’ dat ik bezig ben met datgene wat ik super graag doe: schilderen, scheuren, plakken, kleurtjes, handen vies maken, patronen maken, kwasten vastpakken, voelen, zien….kunst maken.

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Een gedachte over “Flow tijdens het maken van beeldende kunst…

  1. Pingback: Kunst & Autisme: Artivisme…over de manier waarop ik mijn kunst inzet voor de autisme-gemeenschap | Studio fiep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s