Basismaterialen voor het maken van mixed-media: deel 4

20170202_102806
Fotografie: Natascha Deijmann

Dit is deel 4 van mijn serie over basismaterialen om mixed-media mee te maken.

15. Papier

Ik gebruik papier wat geschikt is voor het werken met natte verf: verdunde acryl, waterverf, aquarelverf, gouache e.d. Ik kies daarom meestal voor het speciale acrylpapier of bovenstaande multi-techniek papier.

Daarnaast heb ik ook gewoon tekenpapier, gekleurd papier, vouwblaadjes en al het papier wat ik gebruik voor de collages. Als ik schilder dan gebruik ik de restjes verf om weer nieuw papier mee te maken ( folio’s). Dat gebruik ik dan weer om (H)Art Journals van te maken of in collages. Ik hou er niet van om verf zomaar weg te gooien….

16. Canvasdoeken

Als arme kunstenaar ben ik erg dankbaar dat ik in deze tijd leef want ik kan goedkope doeken kopen in diverse winkels. Maar…zodra mijn financiën dat toelaten zou ik graag mijn eigen doeken willen maken met houtlatten en een rol canvasdoek. Dan kan ik namelijk zelf bepalen hoe de vorm van mijn doek wordt.

Ik werk meestal op doeken van 50 x 50 cm maar je hebt goedkope canvasdoeken in allerlei maten.

20170720_191504
Fotografie: Natascha Deijmann

17. Mesje

Ik gebruik een eenvoudig scherp mesje om papier mee te snijden. Omdat ik mijn (H)Art Journals maak van mijn eigen papier, wil ik het op de maat snijden die ik wil.

_MG_4562
Fotografie: Natascha Deijmann

18. Tijdschriften

Ik heb geen abonnementen maar koop wel regelmatig de Flow magazine omdat zij altijd leuke lettertypes hebben waar ik weer mee kan werken. Daarnaast gebruik ik kranten of tijdschriften die ik koop bij de kringloopwinkel om collages mee te maken.

_MG_4555
Fotografie: Natascha Deijmann

Dit was het laatste deel van deze serie. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen!

Groeten, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s