Basismaterialen voor het maken van mixed-media kunst: deel 1

20180228_112058

Deel 1: Welke basismaterialen gebruik ik elke dag in mijn atelier?

Bij het maken van mixed- media werken gebruik ik een basis van 18 materialen die ik nodig heb. Of ik nu schilder, teken, een (H)Art Journal maak….dit zijn de hulpmiddelen die ik op voorraad hou. Het gaat mij niet om merk of om de winkel waar ik het haal maar om wat ik ermee wil bereiken.

  1. Kwasten en paletmessen

Het maakt mij niet uit hoe duur of goedkoop de kwasten zijn…ik zoek ze meestal uit op vorm, dikte, lengte en dergelijke. Ik haal een goedkope basisvoorraad en verwen mezelf af en toe met een duurdere kwast. Ik let er ook niet op of ze ‘speciaal’ zijn voor olie of acrylverf. Soms haal ik zelfs kwasten bij de bouwmarkt. Ik heb aparte kwasten voor lijm.

De paletmessen kies ik ook uit op vorm. Op dit moment heb ik alleen kleine mesjes maar ik wil graag grotere paletmessen kopen op het moment dat ik ook op grotere doeken ga werken. Ik hou het goedkoop want ik heb de ervaring dat een paletmes niet al te lang meegaat.

20170501_120534

2. De schildersezel + een houten plank

Ik heb gekozen voor een schildersezel die ik kan verstellen in hoogte maar die ik ook recht of schuin kan zetten. Ik heb bij de bouwmarkt een houten plank gehaald die ik er eigenlijk standaard op zet zodat ik met grotere doeken kan werken. Als ik schilder dan doe ik dat graag staande maar als je er liever bij wilt zitten dan kun je er natuurlijk een stoel of kruk voor zetten. Zelf zou ik het ook fijn vinden om gewoon een groot doek aan de muur te hangen en daarop te schilderen maar mijn thuis-atelier staat dat nu niet toe.

3. Verf

Ik schilder eigenlijk met alle verf behalve olieverf. Ik heb goedkope verf en haal daar een basisvoorraad bij van wat duurdere verfmerken. Ik kijk regelmatig of er in de winkels in mijn buurt aanbiedingen zijn en dan ga ik weer wat inslaan.

Soms gebruik ik proefpotjes verf op waterbasis van de bouwmarkt. Ik meng de acrylverf vaak met water om te verdunnen of met gesso om te verdikken. Ik gebruik ook waterverf voor het maken van de (H)Art Journals.

20170828_101651

Dit was deel 1.

In deel 2 ga ik wat vertellen over krijt, stiften en andere materialen om mixed-media mee te maken…

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Bewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s