Basismaterialen voor het maken van mixed-media kunst: deel 3

Dit is deel 3 van de serie waarin ik vertel welke basismaterialen ik gebruik bij het maken van mixed-media…

20170501_151804

10.  Collage papier

Ik verzamel allerlei papier wat ik kan gebruiken om collages mee te maken. Vaak is dat papier wat ik gebruikt heb om mee te oefenen maar het kan ook papier zijn wat ik tegenkom in tijdschriften, oude boeken of verpakkingsmateriaal. Ik heb een grote plastic bak en daar gooi ik alles in. Wil ik aan de slag dan ga ik daar eens in kijken en kom ik ook vaak weer op ideeën.

11. Vormen en stempelen

Zo heb ik ook een bak waarin ik allerlei materialen gebruik waar ik vormen mee kan maken of waar ik mee kan stempelen. Dat kan afvalmateriaal zijn maar ook dingen uit huis die ik grappig vind qua vorm.

12. Water

Bij het schilderen gebruik ik veel water: om verf mee te verdunnen, mijn kwasten schoon te maken, om doeken mee te bespuiten…water is essentieel bij de manier waarop ik werk. Ik heb spuitflessen en ik gebruik een soort knijpflesje om verf mee te verdunnen.

20180308_103815

13. Vernis

Als ik een schilderij klaar heb dan laat ik het eerst een paar dagen goed drogen. Daarna smeer ik er met een kwast vernis op. Er is een matte en glans variant. Met de vernis (varnish) leg ik een beschermlaag over het doek. Op deze manier hoop ik dat de verf niet gaat verkleuren en dat het niet stoffig/ vies wordt.

14. Föhn en roller

Omdat ik veel met water werk worden de doeken soms erg nat. Met de föhn kan ik sneller drogen. Andere keren leg ik keukenpapier op het doek en ga ik er met deze roller overheen om het vocht op te deppen. Ook kun je zo leuke effecten op het doek/ papier krijgen. Ik heb de roller gekocht bij de bouwmarkt ( behang gedeelte) en hij is van een soort rubber.

20180228_100600

Dit was deel 3.

In het laatste deel van deze serie over basismaterialen om mixed-media mee te maken ga ik verder met o.a. canvasdoeken en soorten papier.

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s