Inzoomen maakt de wereld mooier…fragmentarische waarneming bij autisme

IMG_3426

Vanuit mijn autistische waarneming kan ik vaak niet anders dan inzoomen…of het gedetailleerd bekijken van de wereld om me heen. Ik doe er geen moeite voor omdat mijn visuele waarneming nu eenmaal zo is. Wat ik wel heb geleerd is om er foto’s van te nemen zodat ik erover kan communiceren.

20170510_203558

Vroeger zei ik tegen anderen: ‘Kijk eens, wat mooi!’ De ander reageerde dan vaak met een meewarige blik en soms desinteresse. Ze zagen het niet. Datgene waar ik zo blij van wordt iedere dag kon ik niet delen. Ik voelde me daar vaak een beetje somber van. Sinds ik foto’s maak en deze laat zien kan men wel ‘zien’ wat ik bedoel.

IMG_3430

Op deze manier geef ik mensen een kijkje in mijn belevingswereld. Mooi maar ook lastig want het is niet altijd handig om zo ingezoomd door het leven te ( moeten) gaan. Ik moet mezelf dan ook dwingen om de tijd die ik kwijt ben aan het genieten van mijn details te beperken. Dus de afspraak met mezelf is…foto gemaakt en dan weer door!

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Een gedachte over “Inzoomen maakt de wereld mooier…fragmentarische waarneming bij autisme

  1. Pingback: Veranderen…een flexibele manier van denken en doen | Studio fiep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s