5 manieren om te starten met een schilderij

20170508_102834

Fotografie: Natascha Deijmann

Wat zal ik eens gaan schilderen?

Een leeg canvasdoek kan heel intimiderend zijn als je wilt schilderen maar geen inspiratie hebt. Zelf heb ik meestal geen idee vooraf; ik schilder vooral intuïtief. Maar ik heb ook een startpunt nodig.

Ik heb daarvoor een aantal start-technieken geleerd die ik gebruik om te beginnen met schilderen:

  1. Ik beplak het canvasdoek met papier
20170508_115530

Fotografie: Natascha Deijmann

2. Ik kies een beperkt aantal kleuren uit en begin gewoon met het beschilderen van de eerste laag.

20170508_121215

Fotografie: Natascha Deijmann

3. Ik zoek een foto die me aanspreekt en begin met een houtskool schets

20170313_103403

Fotografie: Natascha Deijmann

4. Ik schrijf eerst op wat ik wil zeggen of wat ik op mijn hart heb en ga daar over heen schilderen

20170304_114802

Fotografie: Natascha Deijmann

5. Ik maak eerst zelf een foto, bewerk deze in de computer en gebruik de foto als inspiratie voor mijn keuze van kleuren of voor het patroon.

20171010_105134

Fotografie: Natascha Deijmann

Ik heb 1 regel….er zijn geen regels!

Mijn motto om lekker bezig te zijn met het maken van kunst zonder dat ik me iets hoef aan te trekken van alle anderen die supergoed bezig zijn.

Na een uurtje op Pinterest of Instagram kan ik me echt verwonderen over de prachtige dingen die mensen maken….ik geniet ervan en laat me ontroeren maar word zelf niet onzeker. Het is geen wedstrijd. Het maken van kunst doe ik voor mezelf omdat het me helpt om te communiceren naar de wereld om me heen. Ik ontwikkeld mezelf daarin. Mijn beeldtaal van 30 jaar geleden is niet dezelfde als mijn beeldtaal van nu. Dat is juist mooi…

Mensen hoeven mijn kunst niet mooi te vinden of er een andere mening over te hebben…ik hoop alleen dat er een dialoog ontstaat. Een uitwisseling tussen wat ik wil vertellen en wat de ander kan zien, horen, ervaren.

Daarom is het maken van kunst en het schrijven van gedichten voor mij een levensbehoefte en geen hobby.

Herken jij deze behoefte?

Ik wil daarom anderen bemoedigen om gewoon lekker te beginnen met schilderen, schrijven, tekenen, boetseren, timmeren, knutselen, haken, naaien of wat je dan ook in je hebt…

 

Bedankt voor het lezen!

Groeten, Natascha

 

Een gedachte over “5 manieren om te starten met een schilderij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s