Gedicht: Bij elkaar blijven…

Gedicht

Bij elkaar blijven

Als ik naar jou kijk dan zie ik een lichaam vol signalen

vaak onbegrijpelijk

een puzzel die ik moet leggen zodat ik het hele plaatje kan zien.

Als ik naar jou luister dan zie ik de woorden voor me

als op een wit papier

een beschreven blad waarvan ik de betekenis moet ontcijferen.

Zodra het me lukt iets terug te zeggen

ben jij alweer verder gegaan

en moet ik weer opnieuw beginnen met puzzelen.

En zo ga ik door de tijd die voor mij langzamer gaat dan voor jou

althans, zo voel ik het

want ik kan je niet bijhouden, je gaat zo snel.

Vaak raak ik je kwijt omdat je uit mijn zicht bent verdwenen

zo ren jij door het leven

op weg naar de doelen die je wilt bereiken.

Ik ben alleen maar bezig met het ontcijferen van de wereld om me heen

iedere dag ben ik er zo moe van

dat ik het liefst de tijd zou willen stoppen

zodat jij bij me blijft.

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

2 gedachtes over “Gedicht: Bij elkaar blijven…

 1. Hoi Natascha,
  Dit gedicht zegt alles over mijn relaties. Ik moet zelf ook stil blijven staan over wat er gezegd wordt en wat ermee bedoeld wordt. Wat moet ik nu zeggen? Hoe moet ik erop reageren? En voordat ik het weet is het moment voorbij en mijn reactie is te laat. Of ik raak in paniek en floep zomaar iets uit. De ander is dan boos of voelt zich gekwetst en niet begrepen. Ik zou het fijn vinden als ik de tijd zou krijgen om de ander te begrijpen

  Like

  1. Hoi Rosa,
   Ja dat zou fijn zijn, hè? Ik ben nu aan het leren om meer de regie over mijn eigen leven te nemen en dat betekent dat ik dus zelf de tijd moet nemen om de informatie te verwerken…en het niet meer alleen van de ander af te laten hangen. Dat is nog een heel leerproces!
   Groetjes Natascha

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s