Loslaten van ‘wat hoort’…experimenteren met mixed media kunst

20170610_191051

Loslaten van ‘wat hoort’…

Ik experimenteer veel met het gebruik van allerlei verschillende materialen die ik tegenkom in het dagelijkse leven. Ik begin gewoon te rommelen en laat het creatief proces gewoon komen. Vaak ben ik wel een aantal dagen bezig met een mixed media werk omdat ik, als ik vastloop, het een tijdje aan de kant leg. En als de inspiratie dan weer komt, ga ik weer lekker verder met experimenteren!

20170505_130849

Bij de canvasdoeken die ik koop bij de Action zitten van die ‘houtjes’. Ik heb er stapels van! Ik heb ze gekleurd in een bakje met ecoline waar ik ze een nachtje in heb laten liggen. Ik wilde iets gaan doen met deze houtjes…

20170526_203234

Ik ben gewoon begonnen met plakken, schilderen, schrijven. Ik ben er met oliepastelkrijt overheen gegaan en met zwarte inkt. Het werd druk & kleurig maar ik voelde er niets bij. Ik besloot om er met witte gesso overheen te gaan en heb dit opgebracht met mijn handen…vingerverven!

Ik merk dat ik geen verwachtingen heb als ik aan het schilderen ben.

Er is geen stemmetje in mij dat zeurt: Je bent niet goed genoeg. Wie denk je dat je bent?

Een werk hoeft niet mooi te worden, af te komen, iets te betekenen of duidelijk te zijn voor andere mensen. Het is niet zo belangrijk of iemand het ‘snapt’ of niet. Het gaat mij om het proces zelf omdat ik daar iets van leer. Ik leer dingen over mezelf, over het materiaal, over de mogelijkheden en beperkingen die ik tegenkom. Ik ga vaak op zoek naar meer informatie en leer van en over andere kunstenaars. Door het maken van kunst heb ik geleerd mezelf open te stellen naar andere mensen. Ik ontwikkel een beeldtaal zodat ik meer kan communiceren met de wereld om me heen.

Zodra ik verwachtingen ga stellen als ik kunst ga maken, dan ga ik ook vastlopen. Dan ga ik kunst maken voor anderen…zodat zij zich goed voelen, veilig voelen en in hun comfortzone kunnen blijven zitten. En ik vind dat kunst daar niet om gaat.

 

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

3 gedachtes over “Loslaten van ‘wat hoort’…experimenteren met mixed media kunst

  1. Pingback: Hoe word ik een levenskunstenaar? | Studio fiep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s