Gedicht: Heb ik nog een toekomst?

Je bent op zoek/ probeert een weg te vinden in het doolhof dat leven heet/ zoekend naar wie je bent/ je identiteit kwijt geraakt/ gevormd door het verleden, het heden.

Bang…heb ik een toekomst?/ zij hebben jou pijn gedaan/ lichamelijk/ geestelijk/ wat van jou was, was van hen/ heb je nog wel een toekomst?

Dat veilige plekje, diep in jezelf/ wat ieder kind bewaard/ is gebroken/ verbroken als een bloem wiens steel is geknakt/ je bent moe/ vermoeid door het zoeken naar jouw weg/ het pad leidt je door het doolhof/ dat leven heet/ zoekend naar wie je eigenlijk bent/ ben je jezelf of speel je je rol?

Je identiteit gevormd door het verleden/ geeft je pijn in het heden/ ook al hebben ze jou kwaad gedaan/ lichamelijk en geestelijk/ wat van hen was is nu van jou/ zoek je veilige plekje op/ probeer het weer te helen/ ja, er is toekomst voor jou.

2 gedachtes over “Gedicht: Heb ik nog een toekomst?

  1. WoW , Wat een ontzettend mooi gedicht. Er rolt een traan over mijn wang. Ik zit in een diepe depressie, zoals je misschien wel gelezen hebt op mijn blog. Inmiddels ga ik volgende week mijn 17e week van de dagbehandeling in (3 dagen). Ik rond volgende week af, maar ben nog lang niet klaar. In dit gedicht zie ik het kleine meisje, van mijzelf. Die geknakt is en was. Die opnieuw gevonden moet worden. Daar ligt mijn toekomst, ik moet terug naar dat beschadigde meisje en haar helen. Wauw Wauw. Natasja, ik heb nu ook individuele creatieve therapie en ben geïnspireerd geraakt door het bezig zijn met allerlei materialen en heb het perfectionisme rondom dat het IETS moet worden en resultaat MOET hebben los kunnen laten. ik wil heel graag meer weten over mixen media. Wil je hier eens met mij over contacten? Ik ben heel geïnteresseerd maar verlies op internet al gauw het overzicht. Je stukken over materiaal etc heb ik allemaal gelezen. Bedankt ! Ik vind het leuk je te laten weten dat jouw blog me aangezet heeft om nu ik uit het werk ben voorlopig, meer te gaan creeeren. Je inspireert me. Dankjewel.

    Like

    • Wat fijn om te lezen dat je herkenning voelt bij mijn gedichten. Vaak laat ik mijn gedichten lezen aan anderen zodat ik niet hoef te praten; op deze manier kunnen ze zelf lezen hoe het voelt voor mij. Natuurlijk kun je contact met me opnemen! Je kunt een mail sturen naar studiofiep@hotmail.com. Bedankt zwart/wit voor je mooie complimenten…dat inspireert mij weer om door te gaan met mijn blog. Groetjes Natascha

      Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s