Outsider Art: Abstract schilderen

Kunst
20170630_104855

In mijn zelfstudie- leertraject ben ik op dit moment veel bezig met wat ze in het Engels ‘mark making’ noemen…het ontdekken van mijn eigen stijl in de tekens, vormen en patronen die ik maak.

Vanuit mijn autistische perceptie en waarneming heb ik een voorkeur voor bepaalde vormen: het vierkant, de cirkel. Ook hou ik van stevige lijnen in mijn werk. Onbewust streef ik ook naar repeterende patronen…

Perfectionisme / Intuïtief

Het maken van vormen en patronen komt bij mij vanuit een intuïtieve voorkeur. Ik doe gewoon waar ik zin in heb en denk niet teveel na over de tekens die ik zet op het werk. Mijn gevoel geeft me in welk materiaal, kleur en vorm ik maak. Als ik het later niet mooi vind dan ga ik er weer overheen met iets anders…In die zin ben ik bijna perfectionistisch en voel ik me vaak een beetje rebels als ik kunst aan het maken ben.

20170703_162309

De laatste maanden ben ik bezig met een serie ‘Fragmented: Finding beauty in my broken world’ . Ik heb hier veel van geleerd qua materiaalgebruik, kleur, compositie en het maken van tekens/ vormen/ patronen. De vraag blijft echter iedere keer:

Hoe verbeeld ik datgene wat ik ervaar, waarneem, voel?

Pittig, want bij ieder schilderij vraag ik me af of hetgeen wat ik wil ‘zeggen’ ook waarneembaar is voor de kijker. Het gaat mij er namelijk niet om of de kijker het mooi vindt…ik vind het belangrijker of ik mezelf verstaanbaar kan maken door mijn beeldtaal.

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s