5 inspirerende video’s en blogs die je stimuleren meer je ‘eigen’ schilderstijl te ontwikkelen…

IMG_5102

Iedere kunstenaar zoekt inspiratie…sommigen zoeken dit in een idee of gedachte, een thema wat ze leidt tot het maken van een schilderij. Anderen gaan de straat op, de natuur in…alles is mogelijk.

Tegenwoordig is het Internet ook een bron van inspiratie; het kijken naar het werk van anderen via blogs, Vimeo, You Tube, Tumblr of Pinterest (https://nl.pinterest.com/nataschadeijman/ ) kan inspirerend zijn maar ook intimiderend. Bij sommige kunstenaars kan de gedachte opkomen…iedereen is veel leuker/ beter/ interessanter dan ik…

Wie ben ik eigenlijk als kunstenaar?

Daarom wil ik vandaag een aantal video’s delen van kunstenaars die mij inspireren, stimuleren en motiveren om vooral mijn ‘eigen’ kunst te maken.

  1. Jane Davies

Jane Davies is een kunstenaar die voor mij staat voor ‘spelen’. Al doende experimenteert ze met kleur en materiaal. Ze maakt veel lagen, scheurt dingen weer weg en voegt dingen weer toe. Ook vind ik haar een goede docent voor beginners.

2. Nicolas Wilton

Nicolas Wilton is een kunstenaar die voornamelijk op houten panelen werkt en die op zijn website veel blogartikelen en video’s deelt over het ontwikkelen van het kunstenaarschap. Zijn rustige manier van doen en de liefde voor het schilderen motiveert mij iedere keer weer om na te denken over het ‘zijn’ van kunstenaar.

3. Ty Clark

Ik herken mezelf in de werkstijl van Ty Clark; het experimentele, het zoeken naar de mogelijkheden van allerlei materialen…we zien wel wat er gebeurt! Ook vind ik het inspirerend dat Ty zijn innerlijke wereld probeert te verbeelden in zijn werk.

4. Flora Bowley

Flora Bowley is een kunstenaar die mij geleerd heeft intuïtief te schilderen. Haar eigen werk is niet helemaal abstract maar er zitten wel veel abstracte elementen in die mij inspireren om meer naar mijn gevoel te werken. Ook heb ik veel ideeën opgedaan over het gebruik van kleuren.

5. Connie Solera

Connie Solera is een docent die mensen uitdaagt om te schilderen vanuit hun hart. Zelf werkt ze ook met Art Journals, schetsboeken en op papier. Haar werk is niet altijd abstract maar er zitten wel voldoende elementen in waar ik van geleerd heb. Ze zoekt vooral de samenwerking met andere kunstenaars en maakt daar ook video’s van. Haar lessen zijn rommelig, chaotisch en humoristisch maar dat geeft juist de bevestiging dat het oké is om niet zo perfectionistisch te zijn….

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s