5 voordelen van schilderlessen volgen voor de actieve kunstenaar…

20171218_112014
Fotografie: Natascha Deijmann

Ik denk dat het, voor iedereen die graag schildert, positief kan zijn om ieder jaar enthousiast met schilderlessen aan de gang te gaan. Voor mij zijn er in ieder geval een aantal voordelen die ik graag wil delen:

  1. Het houdt je aan de gang met je eigen werk: je doet nieuwe inspiratie en ideetjes op terwijl je met een groepsopdracht bezig bent.
  2. Het sociale aspect heeft het voordeel dat je meer met andere lokale kunstenaars in contact komt in plaats van alleen maar op internet te kijken naar wat anderen doen.

3. Je leert nieuwe technieken en materialen kennen die je misschien uit je comfortzone kunnen helpen.

20171002_095236
Fotografie: Natascha Deijmann

4. Een groot obstakel in het ‘zijn’ van kunstenaar kan zijn dat je stagneert. Een periode hebt waarin je niet vooruit lijkt te komen. Een van de dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat het prettig is om 1 x in de week gewoon te gaan schilderen in een groepje omdat je dat nu eenmaal afgesproken hebt ( met jezelf). Ook al loopt het niet zo lekker met je kunst; je schildert toch.

5. je kunt lessen volgen bij een kunstenaar die je bewonderd om zijn/haar technieken en jezelf ontwikkelen naar een hoger niveau of een ander genre binnen de kunst.

20170911_131810
Fotografie: Natascha Deijmann

Mijn schilderlessen zijn deze week ook weer begonnen. We hebben een beetje geoefend met ecoline. De opdracht was om een repeterend patroon te bedenken en te gaan experimenteren met ecoline en oliepastelkrijt.

Bedankt voor het lezen!

Groet, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s