Fiepen op patronen tijdens de schilderles…

20171003_084935
Fotografie: Natascha Deijmann

Een paar weken geleden ben ik begonnen met een nieuwe cursus bij de lokale kunstacademie in mijn buurt: Mixed Media of..kunst maken met meerdere/ verschillende materialen. Precies iets voor mij!

Gisteren was de opdracht: ‘We gaan een collage maken van een stilleven. Dat ‘stilleven’ maken we met iets wat we vinden in deze ruimte.’ Mijn medecursisten gingen naarstig op zoek naar allerlei potjes en pannetjes maar ik voel dan onrust want ik wil dat niet…

Ik heb altijd al een hekel gehad aan het naschilderen van een verzameling ditjes en datjes!

Dus ging ik met mijn telefoon/ camera op zoek naar iets wat ik wel kon gaan maken. In de hal stonden  schildertafeltjes op een rijtje en daar kwam ik mijn geliefde patronen tegen.

Geïnspireerd door de lijnen en vormen ben ik aan het werk gegaan met scheuren, plakken, verf aanbrengen, drogen en dan met gesso erover heen. Weer laten drogen, met houtskool…en zo door ploeteren. Ik vond het een leuke opdracht om te doen want het sluit aan bij een verlangen wat ik al een tijdje heb om meer op papier te werken in plaats van op canvas.

20171003_084857
Fotografie: Natascha Deijmann
20171003_084922
Fotografie: Natascha Deijmann
20171003_084952
Fotografie: Natascha Deijmann
20171003_085021
Fotografie: Natascha Deijmann

Patronen & structuren zijn mijn voornaamste FIEP ( binnen de wereld van autisme is het heel normaal om een voorkeur of belangstelling te hebben voor een super specifiek onderwerp. Als we daarmee bezig zijn kunnen we in een soort ‘flow’ komen waarbij we onze omgeving even vergeten) en ik ben dan ook vaak patronen in mijn omgeving aan het verzamelen door er foto’s van te maken.

Binnen mijn innerlijke beleving als kunstenaar hebben de patronen & structuren vaak de functie om als inspiratie te dienen voor het abstract werken.

20171002_122144
Fotografie: Natascha Deijmann

Het was dan ook niet verwonderlijk dat mijn invulling van de opdracht uiteindelijk heel abstract werd.

Bedankt voor het lezen!

Groet, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s