De waarde van kleur in het leven van een kunstenaar…

IMG_5210
Fotografie: Natascha Deijmann

Kleuren zijn machtig in de kunst. Want met een kleur kan veel gezegd worden: een sfeer, een richting, een thema, verdieping of visuele stimulatie.

In mijn leven hebben kleuren een belangrijke waarde, niet alleen voor mijn creativiteit maar ook in de wereld om me heen……de natuur is de meest kleurrijke invloed in mijn leven waarin ik de creativiteit van de Here God in terug zie.

Ook in de kunst die ik maak heeft kleur een betekenis. Met het gebruik van kleuren wil ik vaak iets zeggen over de emotie die ik voel, gedachten die ik heb of een thema wat voor mij een bepaald kleurenpalet heeft.

Laatst vroeg ik aan een vriendin: Wat zegt de kleur rood jou? Zij gaf aan dat het haar deed denken aan…liefde/saamhorigheid/samen-zijn. Dat vond ik interessant want ik heb juist bij de kleur rood hele andere associaties: woede/hartzeer/onrustig-zijn.

Dus als ik een schilderij maak met veel rood tinten dan zal zij daar een andere betekenis aan geven dan dat mijn intentie was…boeiend idee, toch?

In ieder geval ben ik ook een verzamelaar van kleuren en dat kan ik ( gelukkig) doen op Pinterest.

Bedankt voor het lezen!

Groet, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s