Blind vertrouwen op God…over discipelschap en het volgen van Jezus

Blind vertrouwen op God…over discipelschap en het volgen van Jezus

Iedere dag moet ik weer de keuze maken om in blind vertrouwen achter de Here Jezus mee te lopen.

Verleden week gaf een voorganger een preek in de baptistengemeente waar ik nu naar toe ga. Deze broeder liet ons een tekening zien van een Herder met een hele rij schapen achter zich aan…loop ik direct achter de Herder en kan ik dan Zijn stem ook goed horen? Of loop ik achteraan de kudde een beetje te lanterfanten…Of ben ik afgedwaald en kom ik er op een gegeven moment achter: waar zijn ze?

Als ik Hem zie als herder dan loop ik mee in Zijn kudde.

In het Engels noemen ze ‘in blind vertrouwen’ ook wel ‘a leap of faith’. Eigenlijk vind ik dat zelf mooier…een stap nemen vanuit geloof.

Blind vertrouwen op God…over discipelschap en het volgen van Jezus

Sinds twee weken woon ik alleen in een nieuwe woonplaats. Ik heb hier geen wortels, geen familie en geen vrienden of kennissen. Omdat mijn vorige huis verkocht was na de echtscheiding moest ik een nieuwe start maken: in blind vertrouwen heb ik gekozen om een tijdje aan de Waddenzee te gaan wonen.

Dit was mijn dooplied toen ik gedoopt ben in 1999. Vol hoop en in blind vertrouwen blijf ik achter de Here Jezus aanlopen.

Dat gaat helaas niet zonder slag of stoot. Ik moet me blijven concentreren op mijn identiteit als christen door iedere dag de Bijbel te lezen, te bidden en door mezelf bekend te maken als christen…niet in het verborgene blijven zitten. Door alle afleiding om ons heen is dat niet altijd gemakkelijk; ik moet daar echt bewust voor kiezen.

Maar betekent het volgen van de Here Jezus dan dat ik NIET in een comfortzone zit?

Dat is in ieder geval mijn conclusie wel na twintig jaar christen -zijn. Zodra ik in een comfortzone zit vergeet ik dat ik een persoonlijke relatie met God heb waar ik tijd en aandacht voor moet hebben…dat heeft Hij immers ook voor mij?

Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat, als ik een goede en intensieve relatie wil hebben met God, ik er dan veel energie in moet steken….alleen op die manier ervaar ik dan dat God dichtbij me is.

Ik loop dichtbij de Herder zodat ik Zijn stem kan blijven horen en niet afgeleidt wordt door al het lawaai om me heen. Ik focus me op Hem.

Johannes 10:11

” Ik ben de goede herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen.”

Blind vertrouwen op God…over discipelschap en het volgen van Jezus

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s