Ik heb geen zin…net als Jona uit de Bijbel

Ik heb geen zin…net als Jona uit de Bijbel

Het boek Jona roept altijd een glimlach bij me op…het is zo goed voor te stellen dat Jona geen zin had om te doen wat de Here God van hem vroeg.

Maar nadat Jona besloten had om weg te vluchten overkwamen hem dingen die we ons niet voor kunnen stellen…tenminste niet vandaag de dag.

Jona 2: 1- 2

‘ De Heer liet Jona opslokken door een grote vis. Drie dagen en drie nachten zat Jona in de buik van de vis. Toen begon hij in de buik van de vis tot de Heer, zijn God, te bidden.

Jona 2: 11

‘ Toen, op bevel van de Heer, spuwde de vis Jona uit op het land.’

Jona 4: 6

‘ Nu liet God, de Heer, een wonderboom opschieten om Jona schaduw boven zijn hoofd te geven en en zijn ergernis te verdrijven. Jona was opgetogen over de plant.

Ik heb geen zin…net als Jona uit de Bijbel

Christen zijn; het komt met een heel pakket aan eisen maar ook van verwachtingen die anderen van je hebben en die je van jezelf hebt. En daarnaast is er dan ook nog die Bijbel, de Schrift, waarin de Here God ons duidelijk maakt wat we van Hem kunnen en mogen verwachten maar ook wat Hij van ons verwacht.

Ze zeggen wel eens ‘God is liefde’ en dat is ook zo. Hij houdt van ons en heeft een ongelofelijk offer gebracht om ons te behouden door Zijn Zoon te offeren aan het kruis. Alleen al dat is, voor mij, soms moeilijk te begrijpen. Het is zo groot, zo mooi en zo vol liefde dat het mij soms moeilijk valt die liefde te beantwoorden…ik ben immers maar gewoon een mens die ook maar wat loopt te rommelen in het leven. Die de helft van de tijd ook niet precies weet wat ze allemaal aan het doen is. Die het allemaal wel voelt maar niet goed kan verwoorden als ze met iemand anders aan het praten is over het geloof.

Het enige wat ik dan kan doen is, in gebed, aan de Here God vragen of Hij mij wil leiden.

Als ik in een situatie terecht kom waarin ik denk ‘ik heb geen zin…ik wil weg!’, dan heb ik tegenwoordig met mezelf afgesproken dat ik ook even naga waarom ik geen zin heb in die bepaalde situatie.

Als ik er dan achtergekomen ben waarom ik geen zin heb, ga ik met die conclusie naar de Here God en vraag Hem om wijsheid. Want bovenal is Hij degene die ik wil dienen…niet andere mensen, niet de kerk, ook als ik het zelf moeilijk heb.

Ik wil de Here God dienen als christen en zodra dat weerstand bij  me oproept wil ik dat met Hem bespreken.

Jona 2: 10

‘ Maar ik zal mijn stem in dank verheffen,

en U offers brengen;

mijn geloften los ik in.

Het is de Heer die redt!’

God van licht, wees mijn gids.

Leid mij door het donker.

Ik vertrouw op U.

Bedankt voor je bezoek!

Shalom, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s