Terug naar je Indo wortels…beeldtaal in mijn kunst

20180526_110741

Fotografie: Natascha Deijmann

Laatst vroeg iemand mij hoe mijn creatief proces verloopt en dit was voor mij een aanleiding om eens te gaan nadenken…hoe werkt dit nu bij mij?

In eerste instantie heb ik geen idee. Ik heb geen beeld in mijn hoofd van hoe het moet worden of wat ik wil maken. Ik kom iets tegen wat me triggert en in dit geval was het een stukje stof wat ik in de kringloopwinkel had gevonden maar waarvan ik de kleur niet mooi vond; ik ging de stof verven in een laagje zwarte ecoline en water. Ik had daar nog wat van over omdat ik met een ander werk bezig was.

Nadat ik het gedroogd had kreeg ik het gevoel dat de kleur groen er bij hoorde. Ik plakte de textiel op de canvaspanelen met lijm en ben toen verder gaan werken met acrylverf.

In deze periode was mijn vader net overleden dus dat gaf een bepaalde gemoedssfeer.

Het maken van kunst is mijn belangrijkste manier om mijn emoties om te zetten in ‘taal’ aangezien ik daar verbaal veel moeite mee heb.

Wij hebben onze wortels in Indonesië liggen, dus de kleuren die ik gebruikte ondersteunden deze emoties. De Indo wortels zijn een mengelmoes van DNA en culturele invulling maar vormen naast een mooie kleurrijke geschiedenis, voor sommigen ( zoals mijn vader), ook een belemmering…ik merkte dat ik daarom een vierkant als symbool gebruikte.

Ik werkte eerst met de print in het textiel zoals op de foto: rechtop maar toen ik alles op de foto ging zetten vond ik het niet mooi…ik besloot de print horizontaal te fotograferen.

Bij het bewerken van de foto’s zag ik ineens…er was een ‘hartslag’ ontstaan.

Bedankt voor het lezen!

Groet, Natascha

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s