The Cross Project…I love You in the morning

IMG_5452
Fotografie: Natascha Deijmann

The Cross Project is een kunstproject wat ik een paar weken geleden begonnen ben omdat ik de behoefte had om mijn gevoelens rondom mijn geloof te schilderen. Met kleine canvasdoeken maak ik mixed media schilderijtjes waarin het kruis als voornaamste symbool gebruikt wordt.

Dit schilderij heb ik ‘ I love You in the morning’ genoemd omdat ik me het meest verbonden voel met God in de vroege ochtend…als de wereld nog slaperig is en de schepping langzaam wakker wordt. Vogels beginnen te fluiten en de zon komt misschien tevoorschijn.

Ik luister naar muziek…

Ik begin met een Bijbeltekst die ik op het lege canvasdoek schrijf. Op het gekozen papier schrijf ik een brief aan God die ik weer verscheur en op het doek plak. Alleen ik weet wat er in de brief staat en dat maakt het voor mij bijzonder.

Met acrylverf, krijt, water en gesso ga ik aan de gang, waarbij ik me niet laat beïnvloeden door ideeën van hoe het ‘zou moeten worden’ . Het enige wat vaststaat is de kartonnen mal die ik geknipt heb van het kruis.

IMG_5453
Fotografie: Natascha Deijmann

‘I love You in the morning’…neem eens een kijkje op de website Kunstinzicht waar je de andere schilderijen van The Cross Project ook kunt zien:

Bedankt voor het lezen!

Groet, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s