Gedicht: Het is goed zo

Het is goed zo/ ik ben er klaar mee/ ik stop/ ik wil dit niet meer/ ik hoef niet meer/ het is goed zo/ ik geef mezelf toestemming/ om het op te geven/ de vragen niet meer te stellen/ ik wil dit niet meer/ het is goed zo/ ik ga mijn hoofd rust geven/ ik stop met mijn pogingen/ om mezelf verstaanbaar te maken/ ik ben moe/ het is goed zo/ ik mag nu stoppen/ ik probeer nu verder te gaan/ geen zoektocht meer naar antwoorden/ ik hoef het niet meer te weten/ het is goed zo/ ik mag stil worden/ alleen maar zijn/ ik ben mezelf/ ik ben stil.

2 gedachtes over “Gedicht: Het is goed zo

  1. Soms komt een berichtje precies op het goede moment onverwacht opeens heel erg bij je binnen. Dit is zo’n berichtje….via via stond het opeens op mijn FB-account vanmiddag. Ik las het eerst zonder het goed tot me door te laten dringen (zoals dat gaat als je even door je FB-tijdlijn scrollt)…en opeens merkte ik dat er een traan over mijn wang gleed. Ik begreep niet eens waarom. Las het berichtje nog eens door, ging op zoek naar de schrijver en kwam hier op deze pagina terecht. En nu snap ik opeens mijn eigen tranen….de link met mijn oude pijn van het zoeken naar God, maar Hem (of Haar of Het) nooit kunnen vinden. Ooit troostte God mij zelf met de woorden:”je hoeft niet meer te zoeken, Ik heb jou immers al lang gevonden”. Dat gaf en geeft mij nog altijd heel veel rust. Jouw gedicht refereert misschien niet eens direct aan een zoektocht naar God of naar allerlei grote Levensvragen….maar opeens herinnerde ik me weer hoe mijn eigen loslaten me destijds heel erg heeft geholpen. En juist nu zit ik weer met allerlei malerijen in mijn hoofd waar ik niet uitkom…en kwam jouw berichtje dus opeens heel erg binnen. Ik mag loslaten, stoppen met zoeken….het overgeven…mijn traan was er één van bevrijding en opluchting….en nu komt er rust in mijn hoofd. Dank je wel voor je mooie woorden. Je hebt er in ieder geval één iemand mee weten te raken….

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s