Het is goed zo…

Gedicht

Het is goed zo

ik ben er klaar mee

ik stop

ik wil dit niet meer

ik hoef niet meer…

Het is goed zo

ik geef mezelf toestemming

om het op te geven

de vragen niet meer te stellen

ik wil dit niet meer….

Het is goed zo

ik ga mijn hoofd rust geven

ik stop met mijn pogingen

om mezelf verstaanbaar te maken

ik ben moe…

Het is goed zo

ik mag nu stoppen

ik probeer nu verder te gaan

geen zoektocht meer naar antwoorden

ik hoef het niet meer te weten…

Het is goed zo

ik mag stil worden

alleen maar zijn

ik ben mezelf

ik ben stil…

2 gedachtes over “Het is goed zo…

  1. Soms komt een berichtje precies op het goede moment onverwacht opeens heel erg bij je binnen. Dit is zo’n berichtje….via via stond het opeens op mijn FB-account vanmiddag. Ik las het eerst zonder het goed tot me door te laten dringen (zoals dat gaat als je even door je FB-tijdlijn scrollt)…en opeens merkte ik dat er een traan over mijn wang gleed. Ik begreep niet eens waarom. Las het berichtje nog eens door, ging op zoek naar de schrijver en kwam hier op deze pagina terecht. En nu snap ik opeens mijn eigen tranen….de link met mijn oude pijn van het zoeken naar God, maar Hem (of Haar of Het) nooit kunnen vinden. Ooit troostte God mij zelf met de woorden:”je hoeft niet meer te zoeken, Ik heb jou immers al lang gevonden”. Dat gaf en geeft mij nog altijd heel veel rust. Jouw gedicht refereert misschien niet eens direct aan een zoektocht naar God of naar allerlei grote Levensvragen….maar opeens herinnerde ik me weer hoe mijn eigen loslaten me destijds heel erg heeft geholpen. En juist nu zit ik weer met allerlei malerijen in mijn hoofd waar ik niet uitkom…en kwam jouw berichtje dus opeens heel erg binnen. Ik mag loslaten, stoppen met zoeken….het overgeven…mijn traan was er één van bevrijding en opluchting….en nu komt er rust in mijn hoofd. Dank je wel voor je mooie woorden. Je hebt er in ieder geval één iemand mee weten te raken….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s