Update Studio Fiep: op zoek naar een nieuw plekje, minimalisme en kunst

20180730_153432
Fotografie: Natascha Deijmann

Op zoek naar een nieuw plekje

Afgelopen januari ging ik van de randstad naar een nieuw plekje aan de Waddenzee, in Friesland, om meer rust en ruimte te vinden. Ik betrok een particuliere huurwoning met een grote kelder waar ik al mijn schilderijen kon opslaan. Wat eerst een rustig, klein stadje was werd steeds meer een chaotische, volle toeristenplek waar ik niet meer kon ontprikkelen van alle zintuiglijke overbelasting ( sensory overload) door de vele feesten in de binnenstad, het verkeer en de constante stroom van mensen langs mijn huis.

Toen in juli de beerput van de buurman ook nog overstroomde en ik behoorlijke schade liep aan mijn schilderijen, was de maat vol.

Dit is niet mijn plek.

De Waddenzee heeft mijn hart en daarom zal mijn volgende plek in het Groningse deel van het Waddengebied zijn…

Minimalisme in wonen & werken

Ik ben al een aantal jaren bezig met het zogenaamde ‘downsizen’ wat voor mij inhoudt dat ik alleen nog maar spullen bezit die voor mij een bepaalde waarde en/of nut hebben. Door deze minimalistische levensstijl lukt het mij om te kunnen werken als kunstenaar in mijn eigen huis. Ik heb absoluut geen probleem met mijn autistische brein maar een nadeel is wel dat ik veel moeite heb met prikkels: horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Het was en is een zoektocht om te ontdekken welke invloed mijn woonomgeving en werk had op mijn lichaam en mentale functioneren. De ‘autistische meltdown’ die ik nogal vaak had, kwam puur door overprikkeling en uitte zich bij mij in huilen en niet goed meer kunnen nadenken.

Het is echt een zegen dat ik de principes van minimalisme kan toepassen en daardoor lekkerder in mijn vel ben komen te zitten….Op Pinterest heb ik informatie verzameld over autisme & minimalisme.

Studio Fiep

  • Ik probeer de principes van minimalisme ook in mijn werk als kunstenaar toe te passen. Studio Fiep heeft nu een .com adres en is nu mijn enige blog. Het werk aan de website heeft me nogal veel tijd gekost. Het is nog een beetje zoeken naar een nieuwe richting…
  • Er zijn een aantal schilderijen verkocht en daar ben ik erg dankbaar voor!
  • Ik heb een interview gehad met de krant Rondom Leeuwarden: RL-176-08 Interview culturele pagina
  • Ik ben momenteel aan het experimenteren met abstracte landschappen en dan met name de zee:
  • ik heb een nieuwe gedichtenbundel gemaakt: De glazen wand. Deze is gratis te downloaden voor iedereen die daar interesse in heeft ( zie menu).

De komende tijd ga ik me, naast kunst maken, oriënteren op een nieuw woon & werkgebied. Een verhuizing vraagt weer veel energie maar geeft ook nieuwe energie omdat het ook een avontuur is…en daar heb ik veel zin in!

20180914_141209
Fotografie: Natascha Deijmann

Bedankt voor het lezen!

Shalom, Natascha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s