Gedicht: Ik zal lief zijn

En dan zit je weer boven/ op je bed/ huilend, boos op jezelf/ beer dicht tegen je aan.

Zie je nou?/ Zie je dat het niet helpt?

Wat je ook doet/ het maakt toch niet uit/ het maakt niemand wat uit/ niemand snapt je/ wat je bedoelt/ wat je voelt/ wat je had willen doen/ huilen/ boos op jezelf/ beer tegen je aan.

Morgen/ morgen begin ik een nieuw leven/ ik zal laten zien dat ik het kan/ een goed kind zijn/ een kind om trots op te zijn/ ik zal de hele dag lachen, gezellig doen/ grapjes maken, goed luisteren/ geen grote mond geven, niet meer zo egoïstisch zijn/ geen weerwoord hebben, niet teveel kletsen/ ik zal de deuren achter me dicht doen/ op de lampen letten, netjes erbij zitten/ ja, ik zal ook meehelpen/ m’n eigen zooi opruimen/ doen wat ze vragen/ niet stiekem doen en/ o ja, niet vloeken en niet mompelen maar gewoon hardop praten/ geen rare koppen trekken en ja, wat moet ik nog meer?

Lief zijn…ja, ik moet ook lief zijn/ dat mag ik niet vergeten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s