Gedicht: Plotseling is alles anders

Ik ben zo bang/ bang voor het onverwachte/ die plotselinge wending/ van bekend naar onbekend/ ik voel dat ik wil vluchten/ instinctief/ mijn lichaam alert/ weg, weg, weg/ maar waar moet ik heen/ ik wil hier blijven.

Ik wil niets onverwachts/ alles moet hetzelfde blijven/ zoals ik het fijn vind/ zoals ik het nodig heb/ om niet meer bang te hoeven zijn.

Mijn denken staat stil/ alleen mijn hart dat bonst/ trillende armen en benen/ ik kijk/ observeer/ weg, weg, weg/ maar ik blijf staan/ kan niet in beweging komen/ alles staat stil/ langzamer gaat de tijd/ ik zit vast in de angst/ weet niet wat ik moet doen/ ik ben zo bang.

Bang voor het onverwachte/ een geur, een geluid, iets wat ik zie/ plotseling is alles anders/ van bekend naar onbekend/ angst, ga weg van mij/ ik wil hier blijven, in rust/ ik wil rust.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s